Taal noch teken. Over de toegankelijkheid van Europese juridische informatie

Inhoudsindicatie: Wie een stad wil bezoeken, neemt een kaart mee, of volgt de bordjes die sinds kort overal keurig de juiste richting aangeven. Wie de Europese Unie met een bezoek wil vereren, moet naar Luxemburg, Brussel of Straatsburg. Maar de burger die de grauwe gebouwen daar liever vermijdt, kan ook aankloppen op internet. Althans, dat is de bedoeling van de portal europa.eu.int. Daaronder is een schat aan informatie beschikbaar over de instellingen, wetgeving en beslissingsprocedures van de Europese Unie. Behalve informatie over beleid gaat het vooral om juridische documenten. De Europese Unie loopt met deze portal voor op Nederland, waar verschillende rechtsbronnen niet via een gratis portal beschikbaar zijn. Desondanks is het op deze Europese website niet gemakkelijk de juiste informatie te vinden als je niet precies weet hoe de dienst werkt, en hoe het Europese juridische systeem in elkaar steekt. De informatie is, kortom, wel beschikbaar, maar niet toegankelijk. Wie wijst de burger de weg in de overmaat aan Europese documenten?

Download: Download file
Auteurs: L. Mommers
Metis-classificatie: overig resultaat
Medium: elektronische publicatie
Pagina: 1-24
Publicatiedatum: 24/3/2006
Licentie: Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 2.5

Be Sociable, Share!

Leave a Reply